Номиниран за Нобелова награда става „Почетен гражданин на Русе“

0

Инициативата за това е на възстановената преди 10 години Българска академия за наука и изкуство.

akademik_grigor_velev77По този повод днес в Русе бяха нейният председател академик Григор Велев и академик Маргарита Каменова – секретар на БАНИ. Предложението от името на БАНИ бе официално направено и пред кмета Пламен Стоилов. Предвижда се общинските съветници да се произнесат на сесията си на 11 септември.

При посещението си в Русе двамата академици се срещнаха и с ректора на  Русенския университет проф. Христо Белоев относно провеждане на научна конференция на 16 септември, участие в която да вземе и проф. Рефетов, който по това време ще бъде в България. Предвижда се за участие в нея бъдат поканени всички български лекари в областта на ендокринологията, за да чуят последните научни открития на проф. Рефетов.

Както „Русе нюз“ вече съобщи, проф. Самуел Рефетов е роден в Русе 1937 г. През 1949 г. семейството му емигрира. Автор е на повече от 500 научни публикации и на откритието в областта на медицината – „Синдромът на Рафетов“, заради което е предложен за удостояване с Нобелова награда.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук