4 дена концерти, изложби и спектакли за празника на Русе и Деня на Европа

0

Разнообразна програма от културни събития е подготвила община Русе по повод на празника на града – 6 май и Деня на Европа – 9 май, съобщават от общинската администрация.

В навечерието на празника, от 18 часа пред Доходното здание ще започне концертът на Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев.

На самия ден сутринта ще бъде отслужена празнична света литургия в храма „Св. Георги“, а актьорите от Русенския куклен театър ще подарят на децата образователния спектакъл „Приказка за Боби и шайка микроби“, който ще се състои в 10:30 часа в центъра на града.

Церемонията по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия ще се състои по обед пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

След това русенци ще имат възможността да дирижират оркестъра на Русенската опера пред Доходното здание. Инициативата е в рамките на концерта с маестро Димитър Косев.

В късния следобед в Художествената галерия ще бъде представена изложба с творби на Роксандра Костова, ще бъде прожектиран и филмът за русенската художничка Васка Баларева. Ще бъде открита и експозицията „Русе моят град“ – на Дружеството на художниците в града.

Програмата ще завърши вечерта с концерт на супергрупата „Фондацията“. От Русе музикантите ще поставят началото на турнето си „Щурците“ на 55″. В концерта ще се включат Валди Тотев и Георги Марков.

В дните до неделя русенци и гостите на града ще могат да видят и чуят русенските състави за стари градски песни „Кармелита“, „Клуб 8“ и „Хармония“, Група RuseJazzSyndicate, Група 4ЕТНО, Танцово студио „Фрийдъм“ и много други. Тържествата ще завършат с празничен концерт Русенската филхармония с участието на гост-солиста Адела Ликулеску (пиано), солистите Теодора Чукурска, Даниела Караиванова, Петя Цонева, Александър Баранов, ИСимфонияван Пенчев, Момчил Миланов, Цветелина Василева, Борис Луков, хор и оркестър на Държавна опера – Русе и смесен хор Дунавски звуци. В програмата ще прозвучат Фантазия за пиано, солисти, хор и оркестър, оп. 80, Концерт за пиано и оркестър №5, оп. 73  и Одата на радостта он 9-ата симфония на Лудвиг ван Бетовен. Концертът е под патронажа на посланика на Австрия в България г-жа Андреа Вике и транспортния министър Николай Събев

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук