4 дни празници в Разград

0

Началото на празничните прояви ще бъде поставено в 17.30 часа в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, където ще бъде открита съвместна изложба на Национален парк – музей „Шипка – Бузлуджа“, галерията и Регионалния исторически музей в града. Експозицията представя автентични фотографии и документи, пресъздаващи историята на Паметника на свободата и значимостта на събитието в българската история.

Тържествата продължават на следващия ден – 27 януари, с отчитане на резултатите от фотоконкурса, посветен на Деня на града под наслов „Небето над Разград“ и откриване на фотоизложба с наградените творби. Непосредствено след това ще започне тържествената сесия, на която ще бъдат гласувани новите носители на званието „Почетен гражданин на Разград“. Ритуалът за връчването на почетния знак ще се състои от 18 часа в залата на Общинския културен център. Празничната програма ще продължи с концерт на Държавна опера – Русе „Класиката среща АББА“.

Денят на Разград – 28 януари, по традиция ще започне с празничен водосвет в храм „Св.Николай Чудотворец“, посветен на празника на града и заупокойна молитва за загиналите руски воини и български опълченци. Празничната програма включва още детско парти за децата, родени на 28 януари, факелно шествие на полковите икони и ритуал за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница.

Последното събитие, посветено на празника на града е концертът на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“. Той ще се състои на 29 януари от 18 часа в Общинския културен център, а солисти ще бъдат младите пианисти Хасан и Ибрахим, участници в Детската Евровизия.

 

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук