4 години затвор за шофьор, предизвикал ПТП с 4 жертви

0
Трима души са загинали

48-годишен мъж ще изтърпи присъда от 4 години лишаване от свобода и 5 години лишаване от право да управлява автомобил за предизвикано от него тежко пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са загинали четирима души.

Постановената от Окръжен съд – Русе присъда е потвърдена изцяло от две инстанции и вече е в законна сила.

Възраженията, както на прокуратурата и частните обвинители, така и на подсъдимия за несправедливи наказания, са отхвърлени от Апелативния и от Върховния касационен съд. И според двете инстанции, Окръжен съд – Русе правилно е анализирал смекчаващите (чисто съдебно минало, частични самопризнания, липса на нарушения по ЗДвП, липсата на поставени обезопасителни колани от страна на пострадалите) и отегчаващите (причинените смърт и телесни повреди, липсата на критичност към извършеното) отговорността обстоятелства и наложеното наказание малко над законовия минимум се явява най-подходящо за извършеното от В. В. престъпление.

Три жертви на пътя Дулово – Алфатар

Случаят е от м. юни 2017 г. В. В. управлявал лек автомобил „Тойота“ по пътя Алфатар-Дулово. В един момент изгубил контрол над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал челно в идваща насреща „Мазда“. На място загинали шофьорът на „Маздата“ и двама от пътниците, а няколко дни по-късно – и вуйчото на подсъдимия, който пътувал с него.