4-годишно дете страда от заболяване, което не се лекува у нас

0
2509
4-годишно дете

Зов за помощ отправят родителите на 4-годишно дете, което страда от заболяване, което не се лекува у нас.

Освен че страда от аутизъм, при изследване, направено миналия месец в БАН, на малкия Калоян Пейчев Казаков от Шумен е установено, че има натрупване на тежки метали, също така, че и в кръвта му се развива гъба „Аспергилус“. След многократни запитвания към различни болници на територията на страната родителите установили, че това заболяване не се лекува у нас. Семейството се свързва с десетки клиники извън България и от една от тях, намираща се в Израел, получава положителен отговор.

За първият етап на лечение на гъба „Аспергилус“ в кръвта на Коко са необходими около 20 000 щатски долара, като в тази сума са включени и всички изследвания на детето.

Гъбата „Аспергилус“ е рядко срещана в човешкия организъм, за това и не навсякъде предлагат лечение. Трудно се третира, но след навременното, правилно и продължително лечение се изчиства. Ако не започне лечение веднага, гъбата може да стигне до всички органи на Коко и да бъдат „изядени“ от нея.

Сумата е непосилна за семейството, затова във Фейсбук има отворена група „Благотворителен базар в помощ на Коки“, където всеки може да дари частица от себе си.

Открита е и дарителска банкова сметка с цел набиране на средства за лечението на на малкия Калоян:

IBAN:BG89PRCB92301049318117

BIC: PRCBBGSF

ПроКредит Банк

Калоян Пейчев Казаков

PayPal- [email protected]