480 млн. лв. загуби натрупали ЕРП-тата

1

Това може да доведе до невъзможност да се разплащаме с НЕК и другите доставчици на електроенергия, допълни Стефанов.
Управителят на електроенергийния системен оператор заяви, че загубата на дружеството от регулирана дейност е 150 млн. лв. Това, че като цяло сме я ограничили до 39 млн. лв., е следствие от активната ни политика на свободния пазар, каза още Йотов.

По време на своето слово в началото на обществения съвет министър Асен Василев заяви, че ще направи 23 кадрови промени в 11 държавни дружества. Те ще станат ясни малко по-късно днес, като първо ще се разбере в кои предприятия ще се извършат.

Василев заяви, че МИЕТ активно работи по това да бъдат намерени резерви в енергодружествата, които да не доведат до увеличение на цената на тока от 1 юли. В момента МИЕТ очаква разчетите на държавните енергийни дружества, като на този етап такива са постъпили от Мини Марица изток.

На заседанието присъства и зам. министър Божан Стоянов. Очакваше се той да не може да участва заради съпротивата на гражданските организации, които миналата седмица заявиха, че не искат да заседават с него, защото е разкрит като агент на бившата Държавна сигурност.

В последствие Стоянов реши да обжалва това решение пред съда.
По информация на Money.bg протестиращите са решили да свалят натиска към Божанов на този момент с идеята обществените съвети да работят в конструктивна атмосфера.
Стефан Герчев от ДКЕВР заяви, че всяка година в комисията се получават искания от дружествата за увеличаване на електроенергията с 20-30%, но това не се е случвало. Само миналата година увеличихме тока с малко над 13% заради огромното количество инсталирани ВЕИ мощности.

Министър Василев изрази съмнение дали комисията влиза в детайли на своята работа при формирането на цените. Герчев от своя страна призова всеки да чете внимателно решенията на комисията, за да може да има по-ясна представа за генезиса на крайните ценови становища.

Герчев посочи, че в ДКЕВР има екселски таблици, в които са вкарани повече от 30 параметри и възоснова на тях се определят и крайните цени. Източник news.bg.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Брей имат “екселски таблици“. Страшна работа. И аз има “екселски таблици“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук