5 акта за 22-годишен русенец, след гонка с полицията

0
582
65-годишен русенец

22-годишен русенец си „изкара“ 5 акта след гонка с полицията, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Русе.

Екшънът се разиграл малко след 15 часа на 14 септември. Служители на Първо РУ забелязали движещ се по ул. „Тинтява“, в посока бул. Гоце Делчев, лек автомобил „Фиат Мареа“ с русенска регистрация. При подаден звуков и светлинен сигнал водачът на автомобила рязко увеличил скоростта си на движение и се опитал да осуети извършването на полицейска проверка. След предприето от полицаите преследване колата е била спряна на ул. „Троян“, до кръстовището с ул. „Екатерина Каравелова“. Водачът направил опит да избяга, изоставяйки автомобила, то бил заровен от униформените. Установено било, че това е 22-годишен русенец. При направените допълнителни проверки станало ясно, че младият мъж е управлявал превозното средство в срока на наложено по административен ред лишаване от правоуправление за 24 месеца, във връзка с отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техните аналози, освен това на автомобила е била изтекла и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Пред контролните органи той категорично отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техните аналози. Издали са му талон за изследване, но той отказал да го подпише.

Във връзка с всичко констатирано от полицейските служители, на младия въж са били съставени общо 5 акта по ЗДВП и КЗ. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 вр. ал.1 от НК.