5 са новите случаи на заразяване с коронавирус в Русенско

0

Пет, а не четири, както е посочено в Единния информационен портал са новоустановените случаи на заразяване с коронавирус в Русенско. Това съобщиха от Областния оперативен щаб за борба със заболяването.

По информация от Регионалната здравна инспекция четири от новите случаи – 3 жени и един мъж на възраст между 42 и 59 години са в община Сливо поле, петият заразен е 16-годишно момиче.  При три от случаите в Сливо поле е установена епидемична връзка. Това са две учителки и още една жена от персонала на детска градина „Мечо Пух“. И трите жени са безсимптомни, като още от предния ден са оставени под домашна изолация. Другият заболял от Сливо поле е мъж на 42 години. Той е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

16-годишното момиче от Русе е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставено под домашна карантина.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 330 души, като активните случаи са 59. От тях 20 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация, уточняват от Регионалната здравна инспекция. От там допълват, че през изминалите 24 часа има и шестима нови излекувани пациенти, сред които и трима обитателите на дома за стари хора „Възраждане“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили