5 юни – Световния ден на околната среда

0

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда, който е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата.

Той се подкрепя от много неправителствени организации, предприятия и държавни институции и представлява основният информационен ден на ООН в подкрепа на околната среда

Проведен за първи път през 1973 г., той е платформа за повишаване на осведомеността по въпроси, свързани с околната среда, като замърсяването на морската среда, пренаселеността, глобалното затопляне, устойчивото развитие и престъпленията срещу дивата природа. световният ден на околната среда е глобална платформа за работа с обществеността, като ежегодно в него участват над 143 държави. Всяка година програмата предоставя тема и форум за бизнеса, неправителствените организации, общностите, правителствата и известните личности, за да се застъпват за екологични каузи.

Темата на Световния ден на околната среда за 2023 г. е „Решение на проблема със замърсяването с пластмаса„, а домакин на събитието е Кот д’Ивоар. То е напомняне, че действията на хората по отношение на замърсяването с пластмаса са от значение.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук