50 деца получиха Свето кръщене в Русе

0
60
Масово Свето кръщение

50 деца получиха Свето кръщене днес в Русе. Празникът бе в рамките на инициативата Националното кръщене на Движение за национална кауза. Кръстник на децата стана актьорът Александър Сано, на събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

Инициативата се проведе едновременно с още 9 големи български града под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освободиха участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дариха безвъзмездно кръщелните свидетелства. В кампанията „Направи го за България” се  включиха повече от 1200 семейства с новородените си деца. Родителите-участници имаха възможност да избират за кръстници, освен свои близки, и популярните лица на събитието, сред които Антон Хекимян, Славена Вътова, Александър Сано, Део, Владо Николов, Хилда Казасян и много други обществено значими личности. Т

Г-жа Кръстева връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Дейността, с която се занимавате, е достойна за възхищение, а инициативите Ви, насочени към подобряването на демографските условия в страната, са важна и значителна мисия в днешното съвремие.“ се казва в адреса от русенския градоначалник. От своя страна, организаторите на събитието удостоиха Община Русе със сертификат за особен принос и с признание към дейността и постигнатите резултати на общинската програма „Асистирана репродукция“, в подкрепа на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.