50 русенски ученици преминават обучение по финансова математика

0
133
50 русенски ученици

50 русенски ученици от 11-ти и 12-ти клас преминават обучение в сферата на финансовата математика, съобщиха от Русенския университет, където се провежда практикумът по финансова математика „Анализирай това“. Инициативата се реализира по програмата „Знание и растеж“ на фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на фондация „Еконт“.

За участие са се записали 50 ученици от 8 русенски училища, както и общо 18 учители, експерти от практиката, преподаватели и студенти от специалност „Финансова математика“, които ще се включат в ролята на ментори и лектори.

В рамките на първата тема участниците се запознаха с приложението на статистиката в областта на дигиталния маркетинг и реклама. Защо в маркетинга 2+2 не винаги прави 4 разказа Станислав Христов – маркетинг специалист на свободна практика, а за статистиката зад маркетинга – Весела Михова, преподавател в РУ и анализатор. На участниците бяха поставени казуси по темата, които те изпълниха с помощта на специализирания статистически софтуер SPSS (Statistical Package for Social Sciences).

Следващата среща в рамките на практикума ще се проведе на 16-ти ноември, когато участниците ще се учат да управляват и прогнозират инвестиционни ресурси.