51 нови случая на COVID-19 в Русенско, активните случаи гонят Кота 1000

0

51 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Активните случаи доближават психологическата Кота 1000. Към днешна дата те са вече 936, а броят на диагностицираните с коронавирусна инфекция от началото на пандемията достигна 1446 души. Към момента 121 души с коронавирус са на болнично лечение, а останалите 815 са под домашна изолация.

Добрата новина е, че за денонощието област Русе се нарежда на осмо място по брой заразени, а вчера беше на пето.

Най-много от новоустановените случаи в региона са в община Русе – 38. Във всички останали общини има по няколко случая, с изключение на община Борово, където броят на заразените от началото на пандемията е 24. По един нов случай има в общините Две могили, Сливо поле и Ценово, по двама в Сливо поле и Ветово и шестима в Бяла.

През вчерашния ден е починала и жена от Русе с положителен PCR тест за коронавирус. Починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията в Русенско станаха 37 на възраст между 50 и 91 години. 16 от починалите са жени, а 21 са мъже.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили