59 ПТП-та в Русенско през почивните дни

0
Две пешеходки

59 пътно-транспортни произшествия са станали в Русенско през петте почивни дни по време на коледните празници, съобщиха от полицията.

За щастие, този път регионът не попада в „черната“ статистика със загинали при произшествията. При два от пътните инциденти са пострадали тежко двама човека, при 6 катастрофи са леко ранени 6 човека, 22 ПТП са документирани от полицейските екипи като произшествия с материални щети, а 30 инцидента са регистрирани с попълнени двустранни протоколи между водачите.

Двама от пострадалите са настанени за лечение в болница с различни счупвания. При единия от инцидентите, станал на бул. „България“, при завой на дясно, за да продължи по бул. „Гоце Делчев“ 60-годишен водач изгубил контрол над „Фолксваген“-а който управлявал и блъснал метален контейнер, който пък ударил преминаващ в района пешеходец. При удара пешеходецът получил фрактура на дясното бедро.

Вторият случай станал в с. Николово, където 31-годишен мъж с мотоциклет „Хонда“  се ударил челно в автомобил „Форд Фиеста“.  В резултат на удара пострадал мотоциклетистът, който е настанен в болница с фрактури на подбедрица и предмишница.