Дете е загинало при земетресението в Хърватия (видео)

0

Дете е сред жертвите на земетресението в Хърватия. Информацията е потвърдена от Даринко Думбович, кмет на град Петриня, където е епицентърът на труса, съобщи бТВ.

За втори път в рамките на два дни Хърватия бе ударено от силно земетресение. Във вторник бе регистриран трус от 6,3 по Рихтер. Ден по-рано страната бе разтърсена от земетресение пета степен.

Епицентърът на последния трус е 46 км югоизточно от Загреб, в района на Петриня. Земетресението продължило около половин минута и е усетено в Риека, Вуковар, Сплит, Загреб.

Разрушеният в Петриня са огромни. Има срутени сгради, спасителни екипи се опитват да помогнат на затрупани под останките. Хърватският Червен кръст разпространи видео от епицентъра, на което се виждат паднали тухли и уплашени хора по улиците.

 

 

Хърватските власти призоваха хората да излязат на открито, ако имат възможност. Другата препоръка е да се отдалечат от опасни сгради.

 

 

В резултат на труса токът в столицата Загреб спря за известно време. В епицентъра край Петриня са изпратени военни за да помагат.

В ефира на националната телевизия Думбович призова всеки, който може да помогне, да отиде на място в града.