6 млн.лв. за „тапата“ край Дунав мост, „шумяща“ маркировка по пътя Русе-Бяла

0

Това обявиха пред журналисти русенските депутати от БСП. Според червените народни представители вече са предвидени 6 милиона за бюджета на Национална Компания “Железопътна инфраструктура“, които ще се изразходват за изграждане на подмостово съоръжение на Дунав мост и за разширяване на пътните платна. Така, според разчетите, до края на 2014 година трябва да се реши въпросът с трафика на моста над река Дунав. Ще бъде изграден и модерен паркинг.

Що се касае до най-болния въпрос – този за пътя Русе-Бяла, на заседание на Държавната обществена комисия по безопасност на движението на 20 декември областният управител Венцислав Калчев ще иска отпускане на средства за обезопасяване на пътния участък.

„Ще искаме проектиране на нова организация на движение в района на Велико Търново. В нашата част ще се сложи шумяща маркировка, ще се почисти крайпътния сервитут, ще се сложат и светещи знаци“ каза областния управител и допълни, че всъщност това е първата стъпка. Внесено е предложение и до Изпълнителна агенция  „Пътна инфраструктура“ пътят Русе – Бяла – Велико Търново  да бъде включен в техния бюджет за реконструкция на опасните участъци, които трябва да бъдат разширени. Ще се търси възможност за финансиране на ремонта на опасния път и чрез различни трансгранични проекти, които да се реализират съвместно с Гюргево.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук