62 пожара за по-малко от месец в Русенско

0

62 пожара са възникнали в Русенско от началото на юни, стана ясно от проведена среща между областния управител Драгомир Драганов и директора на РДПБЗН комисар Светослав Войчев.

Това е с близо ¼ повече спрямо миналата година. За същия период през 2023 г. са възникнали 50 пожара. Запазва се тенденцията повечето от пожарите да бъдат без загуби. Високите температури се оказват предпоставка за 27 от възникналите пожари през този месец.

За щастие към момента пожарите не са нанесли и сериозни загуби на земеделците. От РДПБЗН съобщават за инцидент по време на жътва единствено в нива от около 5 дка., която е била засята с ечемик.

Ежедневно в постоянна готовност да реагират при възникване на екстремна обстановка са над 40 огнеборци, разпределени в 12 екипа в цялата Русенска област.

От областната управа апелират към русенци в периода между 12.00 и 18.00 часа в дните с екстремно високи температури да се избягват дейности, които биха могли да доведат до възникване на неконтролируеми пожари в населени и извън населени места.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук