Община Русе единствена от големите общини с ръст в бюджета

0

Такава е рамката на бюджета за годината, който общинските съветници приеха на извънредната си сесия днес. Текущият бюджет е 92 990 037 лева, а капиталовите разходи, свързани с инвестиционната програма на общината, са в размер на 9 296 852 лева.

obst_savet-sesia90 Основният финансов документ на Общината получи безпрецедентна подкрепа – „За“ бюджета гласуваха 44 от присъствалите на заседанието 46 общински съветници, 2-ма се въздържаха, нито един не гласува против.

obst_savet-sesia89Русе е единствен от големите градове в страната, чийто бюджет бележи ръст, показва сравнението с бюджетите на най-големите общински центрове в страната. Бюджетът на София е 1.2 млрд. лв. – с около 250 млн. лв. по-малко от 2015 г. Макрорамката на варненския бюджет за 2016 г. е 221.67 млн. лв., което е с около 40 млн. лв. по-малко. По-малко пари ще харчи и Бургас. С европейските средства миналата година бюджетът стигна рекордните 318 млн. лв. Сега индикативната рамка е 214 млн. лв. В Пловдив се предвиждат 222.5 млн. лв., които са с около 40 млн. лв. по-малко. С около 10 млн. лв. се свива и бюджетът на Стара Загора.

Както „Русе нюз“ вече съобщи, приоритети на Общината през годината ще бъдат Инвестиционната програма предвижда обновяване и модернизиране на системата за улично осветление, електронно захранване на кея, балансирано озеленяване на междублоковите пространства, ремонт на общинската пътна мрежа.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук