69-годишен русенец настанен в Белодробната болница с коронавирус

0

69-годишен мъж от Русе е установен като заразен с коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.

Това е 36-ия диагностициран със заболяването от началото на пандемията в Русенска област. Активните случаи са 19, като седем от тях са хоспитализирани, а останалите дванайсет са на домашно лечение.

Новоустановеният заболял е 69-годишен мъж, който от първи юли се оплаквал от изпотяване и повишена телесна температура. От петък сред симптомите се появили още леки болки в гърлото, както и слаба кашлица. Същият ден е бил хоспитализиран в обособения сектор за лечение на пациенти с COVID-19 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. До Белодробната болница 69-годишнят мъж бил отведен с автомобил от свой приятел, който към момента е поставен под 14 дневна домашна карантина. От направеното му рентгеново изследване станало ясно наличието на пневмония. За сега пациентът е в стабилно състояние.

Няма данни мъжът да е контактен на някой от установените преди това случаи с COVID-19 в област Русе. Медицинският персонал, обслужвал пациента, е използвал лични предпазни средства.

С този случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 36, като активните случаи са 19 – седем от тях са хоспитализирани, а останалите дванайсет са на домашно лечение.

От началото на пандемията броят на излекуваните от коронавирусна инфекция в Русенско е 17, като 13 са били на домашно лечение, а други четирима са били хоспитализирани.