7-дневният благотворителен маратон на близнаците Цветкови приключи успешно!

0
162

Успешно приключи продължилия 7 дни благотворителен маратон на близнаците Теодор и Валентин Цветкови.

В продължение на седмица в района на Лесопарк Липник Теодор преплува 280 км., а брат му Валентин пробяга 280 км.  До момента, поне в България, никой не се подлагал на подобно изпитание.

Двамата братя близнаци застанаха зад кауза, подкрепена от UNICEF България, в името на кампанията „Образование за всяко дете“ и по-точно подкрепа на деца със специални образователни потребности. Целта е създаване на образователна платформа в подкрепа на деца с увреждания, техните родители и учители.

По време на цялото събитие екип от медицински лица и рехабилитатори от УМБАЛ „Медика“ стояха зад гърба на двете момчета, а докато Теодор плуваше във водата, брат му плава с кану и следеше за неговата сигурност и безопасност.

След края на изпитанието двамата герои бяха поздравени от кмета Пенчо Милков, който изрази подкрепата на общината към благородните каузи на двамата братя. Кметът обяви още, че Община Русе ще помогне за издаването на първата книга на братя Цветкови, която предстои да излезе до края на тази година.