7 поверия за последния ден от годината

0

Днес е последният ден от годината. За някои тя е била успешна, но заради пандемията от коронавирус за по-голямата част от човечеството беше доста трудна. Всички обаче се надяваме новите 365 дни да ни донесат повече щастие и късмет.

Някои ще посрещнат Новата година с шумно парти, други ще бъдат с най-близките си. Където и да сте, важното е да загърбите лошите чувства и емоции от старата година и да посрещнете с усмивка 2021-ва.

За отбелязването на Новата година дори има стриктни поверия, които предвещават късмет и щастие през следващите 365 дни.

Вижте няколко поверия за последния ден от годината:

В полунощ отворете входната врата, за да излезе старата година и да дойде новата.

Който кихне първи на новогодишната трапеза, той ще има най-много късмет през следващата година.

В новогодишната нощ първият гост в дома ви трябва да е тъмнокос мъж. Той носи на домакините дръвце, за да е топла къщата през новата година; паричка, за да има пари и късмет в семейството и парче хляб – за да не остава никой гладен през Новата година.

В последния ден на старата година изхвърлете боклука преди да се стъмни. Така разчиствате място за новото и хубавото през Новата година.

На 31 декември и на 1 януари не давайте пари назаем, за да не оставате без пари през следващата година.

Смята се, че Новата година трябва да се посрещне с пълен хладилник, да има пари във всеки портфейл в къщата, за да има пари и през цялата година. Да се платят всички сметки преди празника, така че в новата година да се влезе безгрижно.

През първия ден от Новата година не трябва да се върши тежка работа, за да ви е леко през годината.

Голям пропуск е да не се поздравят близките, защото ще страдате от емоционална дистанция в живота си.

В Латинска Америка имат специална кристална чаша, която пълнят с вода в новогодишната нощ. Щом стане полунощ, хората плисват течността през прозореца като знак, че старата година си е отишла успешно и те очакват новата да бъде така чиста и прозрачна като водата.