День Победы – 70 години от края на най-кръвопролитната война

1
79 години

kapitulacia_podpis02

В тази връзка 9 май се отбелязва като Ден на Победата на победата на руския и останалите съветски народи над Нацистка Германия във Втората световна война 1939-1945 г. (за руснаците: Великата отечествена 1941-1945 г.), в съюз с Великобритания и САЩ.

Ден по-рано в берлинското предградие Карлхорст, началникът на Генералния щаб на немския вермахт генерал-фелдмаршал Вилхелм Кайтел подписва Акта за безусловна капитулация на германските въоръжени сили. Милиони мирни жители по света, пострадали от нашествието на „кафявата чума“, получиха свободата си.

kapitulacia_znamena03Втората световна война отне живота на над 50 милиона души, повече от които в разцвета на жизнените си сили. Тази война разори икономиката и върна обществено-икономическото развитие десетилетия назад. Затова датата 9 май може да се приеме като датата на „второто раждане“ на Европа.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Nedko Dimitrov, дръж се прилично, че не ти ходи на годините…Дразниш…Ще говорим по-добре на руски, отколкото на какъвто и да е език друг… А бурлак може да е бил на баба ти любовника, че си се пръкнал и ти такова кисело старче… Дръж се мъжки а не като някоя американска подлога!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук