2-3 полицейски екипа контролират пътищата в Русенско, множат се пияните шофьори

0
полицейски екипи

Това призна пред журналисти директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Теодор Атанасов. По думите му, едва 2-3 са пътните полицейски екипи, които обслужват пътищата в Русенско, сред които са международният път Русе-София и пътя Русе-Варна.

Той увери, че в областната дирекция се прави необходимото, за да се увеличи броят на служителите, които работят по линия на пътния контрол, особено като се има предвид, че по двата пътя трафикът е изключително интензивен, а пътят Русе-Бяла от десетилетия е в ТОП 3 на пътищата, взели най-много жертви.

Има тревожен ръст на броя на водачите, позволяващи си да седнат зад волана след употреба на алкохол, допълни началникът на сектор „Пътна полиция“ в Русе Румен Кръстев. По думите му, само през първите 5 месеца на годината са установени 120 водачи, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол. За същия период на миналата година установените нарушители са били 90.

Тревожна е статистиката и с неправоспособните водачи на превозни средства, каза още Кръстев. От януари до края на май 2015 г. полицията е засякла 124 нарушители, а за същия период на тази година те са почти два пъти повече – 254. Няколко са и заловените водачи, които са управлявали превозни средства след употреба на наркотици. Още по-тревожно е, че в тази група вече попадат и непълнолетни.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили