8 души са в болница заради интернет предизвикателство

0
159
8 души са в болница заради интернет предизвикателство

Осем души в САЩ сериозно са пострадали след популярното предизвикателство в социалните мрежи, в което хора хвърлят във въздуха вряла вода при минусови температури. Така са получили различна степен на изгаряния по краката, ръцете и лицето.

В някои случаи родители случайно са заливали с вряла вода децата си, които са стояли твърде близо и така най-малкият пациент, озовал се в клиниката по изгаряния на медицинския център към Университета “Лойола” в Чикаго е на 3 години.

След изпълнението на предизвикателството медицинска помощ са потърсили и други хора, но те са били с по-леки наранявания.

При много ниски температури разпръснатата вряла вода се превръща в ситни ледени кристали във въздуха. Проблемът идва, ако врялата вода не успее да се трансформира достатъчно бързо. По този начин са пострадали не само изпълняващи предизвикателството, но и такива, които са го наблюдавали. Само в последния месец в Инстаграм са публикувани над 2000 снимки на хора, включили се в него.

Медици предупреждават хората да потърсят възможно най-бързо медицинска помощ, ако са били опарени и на мястото се получат мехури или не изпитват никаква болка. А най-добре е да не се включват в подобни опасни начинания.