80-годишният Байдън се кандидатира за втори мандат през 2024 г.

0

Във вторник президентът Джо Байдън заяви, че ще се кандидатира за втори мандат в Белия дом през 2024 г. – решение, което ще провери дали американците са готови да дадат на 80-годишния демократ, който вече е най-възрастният президент на САЩ, още четири години на поста.

Байдън направи изявлението си в гладко продуциран видеоклип, публикуван от новия му предизборен екип, в който той заявява, че работата му е да защитава американската демокрация. То започва с кадри от нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., извършено от поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп.

Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка, и все още сме“, каза Байдън. „Сега не е време да се успокояваме. Ето защо се кандидатирам за преизбиране.

Нека да завършим тази работа. Знам, че можем„, каза той.

Възрастта на Байдън превръща кандидатурата му за преизбиране в историческа и рискована авантюра за Демократическата партия, която е изправена пред трудна изборна карта за запазване на Сената през 2024 г., а в момента е малцинство в Камарата на представителите.

Рейтингът на одобрение на Байдън се задържа на едва 39% в проучване на Ройтерс/Ипсос, публикувано на 19 април, а сред някои американци има сериозни опасения относно възрастта му; той ще бъде на 86 години в края на евентуален втори мандат, което е почти десетилетие повече от средната продължителност на живота на мъжете в САЩ.

Лекарите обявиха Байдън, който не пие алкохол и спортува пет пъти седмично, за „годен за работа“ след преглед през февруари. Белият дом твърди, че досиетата му показват, че той е достатъчно психически здрав за тежката работа.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук