81 отличници изпрати Русенският университет

0

81 отличници от Випуск 2021 изпрати днес Русенският университет „Ангел Кънчев“.

Осем от тях завършват образованието си с пълно отличие. Шестима от пълните отличници са магистри, а двама бакалаври. Това са Галина Колева от специалност „Биологично земеделие“, Деница Василева от „Компютърни системи и технологии“, Венелин Борисов от „Интернет и мултимедийни комуникации“, Севдалина Георгиева от „Методика на обучението по математика“, както и Калина Попова и Кристиян Бахдасрян от „Кинезитерапия“. Двамата бакалаври с успех 6.00 са Ана Тодорова от специалност „Бизнес мениджмънт“ и Александра Клименко от „Финансова математика“. Общо абсолвентите, които завършват висше образованите през настоящата академична година са 1360.

Сред гостите на тържеството бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител на Област Русе Борислав Българинов, председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев и Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум.

„Скъпи абсолвенти,

Вие знаете, вие можете и ние безрезервно вярваме във вас!

Вярвайте и вие в себе си и следвайте смело мечтите си, защото сте способни да ги постигнете!“ – пожела на абсолвентите ректорът на висшето училище чл.-кор.проф. дтн Христо Белоев.

Поздравления към завършващите отправиха също кметът на Русе, областният управител и Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум.

Математик-финансист Александра Клименко, първенец на випуска сред абсолвентите от хуманитарните специалности, благодари на преподавателите от Русенския университет от името на отличниците и пожела на всички здраве, творчески ентусиазъм и сили.

зарядни станции за електромобили