82 акта съставени на проституиращи по бул. „България“

0
82 акта

82 акта за различни нарушения са съставени от началото на лица, за които има данни, че проституират по бул. „България“.

Това съобщиха от полицията в Русе по време на протеста, организиран от обитатели на бл. „Левента“ срещу проституцията в района. Всички те обаче са за нарушение на различни нормативни наредби – например, че не могат да представят документ за самоличност, че създават предпоставки за пътни произшествия в района, за неизпълнение на полицейски разпореждания и др., тъй като в България закон за проституцията няма.

От полицията допълниха, че в района на жилищния блок не са установявани лица, които проституират. Засичани са такива, за които само има данни, че извършват подобна дейност, на автобусната спирка пред жилищната сграда. Оправданието им било, че изчакват градския транспорт.

„Районът е почистен. Тревата също е окосена. Подлезът в района се чисти два пъти седмично“, каза пък директорът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов.

Както ТВН вече информира, обитателите на разположения на бул. „България“ жилишен блок организираха мирен протест срещу проституцията в района.

„Вечер тук се събират повече от 15 проститутки и травестити. Местата на тяхната дейност е зад блока и в подлеза. Използват ги и като тоалетна. Образува се мръсотия. Чуват се викове, крясъци. Това е психически тормоз за живеещите в района, има и деца, които ги виждат постоянно“, каза организаторът на протеста Пламен Митев. По думите му, жителите на блока многократно са сигнализирали полицията. Униформените служители реагирали веднага, идвали на място, но след няколко часа ситуацията се повтаряла.