82 нови случаи на Covid-19 в Русенско, 5 от тях са ученици

0

82 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като сред тях има и петима ученици.

Това показват данните на Регионалната здравна инспекция в областта. Най-много са заболелите в община Русе – 65. Седем заразени има в Иваново, петима във Ветово, двама в Борово, както и по един в Бяла, Две могили и Ценово. Без заболели през последното денонощие са единствено населените места от община Сливо поле.

Оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 79, а две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали.

На болнично лечение в областта се намират 245 души, като 57 от тях са в реанимация. Свободните легла са 143, от които 8 са интензивни.

От РЗИ напомнят, че през днешния ден до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.