9 август – Световен ден на любителите на книгата

0

Световен Ден на Любителите на Книгите: Празник на Знанието и Вдъхновението

„Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо“, е казал Гьоте. 

Националният ден на любителите на книгите се отбелязва всяка година на 9 август, за да се повиши осведомеността за значението на книгите и да се отпразнува общата любов и признателност към тях. Това е един огромен празник за библиофилите и за всички, които страстно обичат да четат. Този ден насърчава хората да намерят любимото си място за четене и хубава книга, за да се насърчи навикът да се чете редовно.

Само любителите на книгите ще разберат мириса на нова книга до спокойствието, което намират, след като открият стара книга в библиотеката. Видът на книгата може да върне спомените и знанията. Хората могат да се наслаждават на четенето на кратки разкази или на дълги книги, на поезия или на приключенски истории и това е възможност напълно да се изгубите в една вълнуваща или силна история.

Създаването и произходът на Деня на влюбените в книгите не са известни, но произходът на книгите очевидно е известен. Всичко започва като издълбани върху каменни плочи. След това книгата е създадена, за да направи писанията и илюстрациите преносими за авторите, на които им е било неудобно да носят каменни плочи. По-рано книгите са били изработвани от пергамент или телешка кожа и са били подвързвани плътно с дървени корици. Дървените корици са били здраво подвързани с кожа, за да се предпази дървото от намокряне и изгниване. Процесът на печатане улеснил и поевтинил книгите.

Хората могат да четат книги и на електронни устройства като компютри, мобилни телефони и таблети, ако им е трудно да носят книги от едно място на друго.

Честването на този ден е важно за книгоманите. В живота на няколко души книгите са техните най-уникални и подкрепящи ги приятели, те не прекарват и ден, без да прочетат няколко страници. Всички ние трябва да уважаваме книгите и знанието, което те внасят в живота ни.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук