Връчиха отличията на 9 нови почетни граждани на Русе

0
Отличията

Отличителните знаци – грамота и нагръден знак от бронз „Почетен гражданин на Русе“ бяха връчени на специална церемония на 9 заслужили русенци.

Удостоените с най-високо местно отличие са организаторките на първите екопротести Цонка Букурова, Дора Бобева, Стефка Монова, Албена Велкова, Вяра Георгиева /посмъртно/, Мария Пеева Варамезова /посмъртно/, Евгения Желева /посмъртно/, художникът Пламен Монев /посмъртно/ и световноизвестният цигулар Светлин Русев. По традиция отличията се връчват в навечерието на празника на града 6 май, Гергьовден.

„Нека свободният дух има силата и продължава да ни води нас и нашите деца по пътя на достойните дела, за да може Русе да просперира и да бъде такъв, какъвто го искаме“, каза при връчването на отличията кметът Пламен Стоилов.

Председателят на Общинския съвет проф. Христо Белоев също поздрави присъстващите и се обърна към присъстващите жени, положили основите на демокрацията през 1987 година.  „Благодарение на Вашата инициативност, Русе добавя гражданското общество в списъка с всички първи неща, случили се именно тук“, каза проф. Белоев.

Прочетено бе и писмо от цигуларя Светлин Русев, който поради творчески ангажименти не присъства лично на церемонията.

„Винаги нося в сърцето си очарованието на моя роден град, с любов творя в Русе и съм изключително благодарен за оказаната ми висока чест“ се казва в писмото от световноизвестния цигулар.

Най-добрата агенция за подбор на персонал