90 % от пострадалите пешеходци в региона – русенци

1
По-малко контролни точки

Това показват данните на русенската полиция, оповестени при началото на Втората глобална седмица за пътна безопасност „Безопасност на пешеходците”, която започна днес.

През миналата година в региона са били регистрирани 1440 катастрофи, при 330 от които са пострадали 450 души. 13 от тях са загубили живота си, а 437 са с различни наранявания. Най-много са пострадалите пешеходци в Община Русе, където при 74 ПТП са  ранени  80 пешеходци или 90,9% от ранените пешеходци. В почти 93 % от случаите причина за катастрофите са нарушения от страна на водачите на автомобили. По тяхна вина са станали 77 инцидента, при които са били ранени 82 души. По вина на пешеходците са станали 6 инцидента, при които са пострадали шестима души. Дните, в които стават най-често катастрофи с пешеходци са понеделник и петък и то в часовите пояси между 10 и 11 и между 17 и 18 часа.

От днес до 12 май, по инициатива на Организацията на обединените нации, ще се проведе седмица за безопасност на пешеходците. През този период и през целия месец юни служителите на Пътна полиция ще контролират най-рисковите участъци и кръстовища. Те ще следят за спазването на правилата за пресичане и движение, както от страна на пешеходците, така и на водачите на моторни превозни средства. Специализираните полицейски операции „Запази пешеходеца!” ще акцентират на засилен контрол над скоростта чрез дигиталните мобилни заснемащи системи в районите на рискови пешеходни пътеки в населените места.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук