ТВН очаква решения по дела срещу медията  

0
ученически фотоконкурс

До месец ТВН очаква решение по едно от делата срещу медията, които бяха заведени от Държавната агенция за закрила на детето. Причината – показани лица и съобщени инициали на непълнолетни лица, сочени за извършители на криминално деяние.

До делото се достигна заради пропуск при обработката на видеоматериала от заседание по делото срещу сочените за извършителите на убийство в с. Николово през март т.г. – т.е. във видеоматериал бяха показани лицата и съобщени инициали на първите имена на двете момчета. Именно това е основния мотив за завеждане на съдебен иск от страна на Държавната агенция за закрила на детето, който днес беше представен в съдебната зала от Галина Петкова, гл.инспектор в Агенцията в Русе. Доказателства обаче не бяха изтъкнати.

„От съдебно заседание се установи, че реално няма доказване за извършеното нарушение от страна на телевизия ТВН и актът подлежи на отмяна само поради тази липса на доказване на деянието“, категоричен е адвокатът на ТВН Андрей Желязков. Затова той е убеден в положителния изход на делото и очаква отмяна на постановлението и отмяна на санкцията, наложена на телевизията.

Решението на Русенския районен съд се очаква до месец. А на 5 октомври ще се гледа другото дело.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили