След куп съдийски грешки и пропусната дузпа „Дунав“ отстъпи пред „Славия“

0
След куп съдийски грешки

След куп съдийски грешки, преобладаващата част от които в ущърб на „Дунав“ и пропусната дузпа русенският тим загуби с 0:2 при гостуването си на „Славия“ в мач от петия кръг от първенството на Първа лига.

Головете за успеха на „белите“ вкараха Галин Иванов в 63-ата минута от дузпа и Славчо Шоколаров с техничен изстрел от разстояние в 67-ата. Божидар Васев изпусна дузпа за „Дунав“ в 26-ата минута на двубоя. Съдията Валентин Железов ще се запомни с множеството грешки, ощетили „Дунав“ с несъществуваща дузпа в полза на „Славия“, неотсъдена втора дузпа за нарушение срещу Мохамаду Ндиайе, който бе фаулиран в 63-ата минута, когато се измъкна зад защитата и излезе сам срещу Георги Петков. Минута по-късно Железов не се поколеба да отсъди дузпа, но в полза на „белите“.

Първата опасност в мача дойде още в 11-ата секунда, след като Коконов издебна момент за стрелба от далечно разстояние, но Петков се справи.

В 26-ата минута Дунав получи правото да изпълни дузпа. Удар на Глаусио се отби в ръката на Андреа Христов и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Васев, но Петков усети замисъла му и спаси удара с крак.

В 63-ата минута “белите” също получиха право да изпълнят дузпа. Васев вдигна високо крак в наказателното поле и закачи Иванов. Съдията Железов си затвори очите пред очавадната засада, в която се намираше нападателят и реши, че нарушението е достатъчно, за да посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшия и не сбърка.

Само три минути по-късно Славия вече водеше с 2:0. Шоколаров получи топката малко пред наказателното поле и със съвсем малка засилка изстреля прецизен удар, който не остави шансове на Димитров.

Това на практика пречупи тотално русенци. Те атакуваха по-често в минутите след това, но нямаха чисти положения. Далечните им изстрели така и не можаха да затруднят сериозно Георги Петков.Чак в 80-та минута се стигна до сносно положение, но тогава Мохамаду Ндиайе се засуети в наказателното поле и така и не можа да нанесе удар, който можеше да доведе и до гол.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили