10 български локации за почивка

0

Ако искате да направите страхотен подарък на себе си или на някой ваш близък, имайте предвид, че екскурзиите са една от най-добрите възможности за това. Всички вещи с времето се чупят или захабяват, парите се изхарчват с космическа скорост, храните и напитките се забравят. Но емоцията, която сте подарили с едно пътуване, е незабравима. Вижте офертите за почивки в Базар БГ и изберете тази, която ще направи вас или вашите любими хора безкрайно щастливи!

Велико Търново

Старопрестолната столица на България е едно невероятно място, изпълнено с много култура, история и несравнима атмосфера. Хълмът „Царевец“ е най-известната забележителност там, но има и още много други, които ще изпълнят сърцето ви с радост. Наблизо е и Арбанаси – също любимо място на българите за почивка!

Пловдив

Тази година Пловдив е Европейска столица на културата, но тя може би винаги е била такава. Доказано един от най-древните градове в света, той ще ви пренесе в една разкошна симбиоза между историческото и модерното. Вижте Стария град, Античния театър, но и не забравяйте да се разходите из Капана – най-творческото и модерно място в България!

Жеравна

Едно прекрасно село в Югоизточна България, което е най-популярно като родното място на големия наш писател Йордан Йовков. Разбира се, можете да видите къщата му там. Можете също да се насладите на цялостната красота на селото, природата, както и да хапнете и пийнете традиционно по български.

Габрово

Това е един от най-прекрасните градове в страната, без съмнение. Можете да видите прословутия Дом на хумора и сатирата, етнографския комплекс „Етъра“ или да се разходите и наоколо, като стигнете до уникалното село на име Боженци.

Ковачевица и Лещен

Тези две села, в близост едно до друго, са истинско богатство! И неслучайно са паметници на културата. Отидете там, за да усетите какво означава българският дух. Сигурни сме, че ще ви хареса.

Казанлък

В Казанлък можете да отидете с много цели – да видите Фестивала на розата през късната пролет или началото на лятото, да посетите емблематичната Казанлъшка гробница… Определено няма да скучаете в този край на страната.

Русе

Наричат Русе „Малката Виена“ и това не е никак случайно. Този град е един от най-аристократичните и културни средища в България от векове и това веднага си проличава, дори само с една кратка разходка по неговите улици. Отидете на почивка в Русе и можете да се насладите и на триумфалната река Дунав, която ще ви остави без думи!

Видин

Като заговорихме за Дунав, нека споменем и още един наш крайдунавски град. Във Видин най-известната забележителност е крепостта „Баба Вида“, но има още много какво да видите. А в региона има и страхотни пещери – доказателство за несравнимата българска природа, която я няма никъде по света.

Седемте Рилски езера

България има прекрасна природа и когато говорим за почивки, не можем да не споменем величествените планини, които се издигат на наша територия. Една от тях е Рила и всяка тревичка, всеки камък там омайва. Но защо не се качите до перлените, приказно сини езера? Ободряващата планинска разходка ще ви зареди с много енергия и сила, като в същото време очите ви се пълнят с гледки, за които думите няма как да бъдат достатъчни. Много е лесно да се влюбите в Рила!

Витоша планина

По път към столицата София, няма как да не посетите Витоша – една наистина красива планина. Там се намира известната хижа „Алеко“, местности като Златните мостове, респектиращият Черни връх и още много точки, които ще ви изпълнят с любов към живота и към българската история. Обещаваме ви, че ще искате да се връщате там отново и отново.

Всяко едно от тези места си струва да бъде видяно. Е, вече имате ли идеи за следващата си почивка? Надяваме се, че сме ви били полезни!

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили