Русия обяви двама български дипломати за „персона нон грата“

0

Руското министерство на външните работи обяви за „персона нон грата“ двама български дипломати.

От външното ни министерство няма информация за това кои са точно дипломатите, които трябва да напуснат в  следващите 72 часа посолството ни в  Москва.

Този ход на руската страна е  в отговор на изгонването от България в края на септември на двама служители на руското търговско представителство в София.

В официално изявление на  руското външно министрество се посочва, че българският първи дипломат в Руската федерация Атанас Кръстин е бил поканен  в руското министерство на външните работи, където му е  връчена нота за обявяването на двама служители на българското посолство в Москва за „персона нон грата“.

В изявлението се отбелязва също, че това е огледалният отговор на необоснованото решение на българските власти да изгонят от страната през септември двама заместници на руския търговски представител в София.

Руските дипломати бяха заподозрени в шпионска дейност на наша територия. Според прокуратурата те събирали за нуждите на руското разузнаване информация, свързана с модернизацията на българската армия.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили