† Почина президентът на ВУАРР акад. проф. д-р Димитър Димитров

0

След кратко боледуване почина акад. Димитър Димитров, президент на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, филиал на което е Земеделският колеж в Русе.

Тъжната вест съобщиха от учебното заведение.

Отиде си една ярка личност, която блестеше с безброй таланти, неуморим дух, цветен език и силен смях. Житейските мъдрости, до които беше достигнал през собствения си нелесен път. Ние, неговите колеги, студенти, приятели и близки знаем, че Професорът ще остане във всеки от нас да живее със спомен за подарен безценен съвет. Знаем, че някъде там горе той ще продължи да разказва притчи за живота, ще събира небесните спътници на матинета и литературни четения. И там той няма да е сам, с него ще са всички духовни люде, които си отидоха без време, и които имаха честта да се нарекат негови приятели, пише в траурното съобщение.

Акад. Димитров е роден на 15.02.1952 г. в с. Тръстеник, област Русе. Завършва УАСГ в София като магистър по земеустройствено инженерство. През 1987 г. става доктор на науките, през 2013 г. е избран за професор, две години по-късно е избран за академик.

Автор е на над 120 научни и над 150 научно-популярни публикации; монография; студии и учебници. От 2001 г. ректор на създаденото от него Висше училище „Земеделски колеж” (ВУЗК), преобразувано (2011) във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР).

Поклон пред паметта му!

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили