Лекарят на Марадона е обвиняем за смъртта на футболната легенда

0

Лекарят на Диего Марадона – Леполдо Луке – е бил обвинен заради смъртта на легендарния футболист. Прокуратурата в близката до Буенос Айрес област Сан Исидро смята, че медикът не е положил достатъчно грижи са спортиста, който почина на 60 години. Преди това Марадона претърпя операция за отстраняване на хематом в мозъка.

Веднага след смъртта на футболиста започнаха обиски и претърсвания в къщата и офиса на Луке и на психиатър на Марадона – Аугустина Косачов, припомня БНР. Сега в. „Ла Република“ е публикувал част от първия прокурорски доклад. От него става ясно, че разследващите държат Луке отговорен за смъртта на Марадона.

† Почина футболната легенда Диего Марадона

„Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъвто състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно“, се казва в доклада на прокуратурата.

Според разследващите Луке е искал да остане в историята като лекаря, излекувал Марадона. Самият спортист пък бил „труден пациент“, подчертава прокуратурата. Въпреки това обаче той е трябвало да получи нужните грижи.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили