Караянчева и Радев се скараха на консултациите за вота

0
Снимка: BGONAIR

Държавният глава Румен Радев проведе консултация с ГЕРБ във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Срещата му с управляващите не мина без словесни престрелки с председателя на парламента Цвета Караянчева.

„Внушенията, че ГЕРБ ще прави изборите и ще ги манипулира, купи, прикрие резултатите, допълнително бие по авторитета на институциите. За съжаление, г-н президент, вие също участвате в такова говорене и в последните месеци това, което се наблюдава е, че има координирано усилие за подкопаване на доверието на българските граждани в избирателния процес“, заяви тя.

„Изборите в България не ги прави ГЕРБ, а се правят от институции, които си взаимодействат една с друга – ЦИК, МС, местната власт, партиите, неправителствените организации, българските граждани, които участват в секционните избирателни комисии, хората, които отиват да гласуват“, обясни още тя.

Президентът категорично отрече да участва в насаждане на внушения.

„Що се отнася до внушенията, че изборите могат да бъдат манипулирани, това се опровергава по един единствен начин“, заяви Радев.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили