Караянчева и Радев се скараха на консултациите за вота

0
Снимка: BGONAIR

Държавният глава Румен Радев проведе консултация с ГЕРБ във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Срещата му с управляващите не мина без словесни престрелки с председателя на парламента Цвета Караянчева.

„Внушенията, че ГЕРБ ще прави изборите и ще ги манипулира, купи, прикрие резултатите, допълнително бие по авторитета на институциите. За съжаление, г-н президент, вие също участвате в такова говорене и в последните месеци това, което се наблюдава е, че има координирано усилие за подкопаване на доверието на българските граждани в избирателния процес“, заяви тя.

„Изборите в България не ги прави ГЕРБ, а се правят от институции, които си взаимодействат една с друга – ЦИК, МС, местната власт, партиите, неправителствените организации, българските граждани, които участват в секционните избирателни комисии, хората, които отиват да гласуват“, обясни още тя.

Президентът категорично отрече да участва в насаждане на внушения.

„Що се отнася до внушенията, че изборите могат да бъдат манипулирани, това се опровергава по един единствен начин“, заяви Радев.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили