„Медиана“: Десет дни преди изборите всички въпросителни остават

0

Десет дни преди изборите, на практика, всички въпросителни остават. Това показват данните от социологическо проучване на агенция „Медиана“.

Според тях, само четири партии могат да бъдат сигурни, че ще преминат 4-процентната бариера за влизане в парламента. Това са ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“ и ДПС. Още четири формации  – „Демократична България“; „Изправи се! Мутри вън!“; ВМРО и коалицията НФСБ/Воля се намират близо до бариерата и имат реални шансове да влязат в следващото Народно събрание.

ГЕРБ към днешна дата има 27%, БСП – 23%, „Има такъв народ“ – 13,5%, ДПС – 11,3%. Не може да се отговори категорично и коя политическа формация ще бъде първа, коя втора и коя трета. Засега ГЕРБ води пред БСП като разликата е около 150 хил. гласа в полза на управляващите. Разликата между БСП и Има такъв народ е около 300 хил. гласа, а тази между ДПС и Слави Трифонов е около 70 хил. Колебаещите се дали и за кого да гласуват са над 350 хиляди. 50% от запитаните искат ново управление без участието на ГЕРБ, съобщават социолозите.

От „Медиана“ уточняват, че представят моментна картина на предизборната ситуация, а не прогноза за вота.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили