Метла: Уволниха шефката на НАП, шампион по културизъм заема поста /ОБНОВЕНА/

0

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че решението е прието неприсъствено.

Като причина, служебният финансов министър Асен Василев изтъкна, че Димитрова е освободена заради „системно не изпълнение на служебни задължения„, визирайки теча на данни от НАП на повече от 6 милиона българи през 2019 година.

„От 11 май имаме и решение на ВАС, което потвърждава решението на първоинстанционните съдилища, че НАП са проявили неправомерно бездействие по отношение на защитата на личните данни. Държавата вече дължи пари на граждани“. Той посочи, че за периода 2017 – 2020 в Агенцията се констатира извънредно ниска събираемост на издадени ревизионни актове.

Служебният министър заяви, че е учуден, че досега не са взети мерки по отстраняването от длъжност на Димитрова.

Бизнесмен от Русе осъди НАП за теча на лични данни

За пореден път осъдиха НАП заради теча на данни

Сега на мястото на Галя Димитрова застава Румен Спецов. Той е представен като висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Освен като експерт в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност Спецов е познат и като един от известните културисти в България. Той е републикански шампион по културизъм за ветерани от 2014 г. и 2015 г. и медалист от редица престижни турнири.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили