Sin cars“ ще прави частите за електромобилите си в България, ще ги сглобява в Германия

0
Първите български електромобили

Фирмата на русенския предриемач Росен Даскалов „Sin cars“ ще сглобява електромобилите си в немски завод близо до Мюнхен.

Това става ясно от материалите, които “Син Карс Индъстри” АД е публикувала на сайта на Българската фондова борса, където планира да излезе на 1 юни 2021 г.

SIN Cars Industry ще се листва на борсата

По думите на Даскалов, причината е, че пазарът на този тип електромобили е развит повече там, има редица бонуси за купуването им.

Sin Cars прави завод за електрически и хибридни коли в Русе

Става въпрос за товарен електромобил 3,5 тона, като шасито и повечето от елементите ще се произвеждат в България, но крайното асемблиране ще се прави в Германия. Фирмата, която е собственик на завода, е вече регистрирана и се казва L CITY Аutomotive GmbH. Сглобените там електромобили ще носят печата Made in Germany.

Първоначалното намерение е производството да почне със 100-200 бройки, но плановете са до 5 години само този модел да се произвежда в около 20 хиляди броя годишно.

Урбанизацията в големите градове води до нарастваща необходимост от създаване на „зелена“ система за трафик в централните градски райони, за да се улесни транспортът на стоки, логистиката и куриерските услуги, които ще бъдат пряко засегнати от ограниченията за движение на превозни средства в тези райони, смята русенският предприемач.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили