Нов завод иска да топи метал край Русе

0

В Русе се подготвя израждането на нов завод, чиято дейност е свързана с топене на метали в големи количества.

Това става ясно от съобщение на общинската администрация за предстоящо обществено обсъждане на доклад за въздействие върху околната среда на инвестиционното предложение на „Метал Фусион“ ЕООД – гр. Русе. Намеренията на фирмата са да извършва преработка чрез топене на скрап от черни метали с капацитет до 3 тона на ден и производство на детайли от въглеродна и неръждаема стомана.

Предприятието ще се намира в бившия завод „Юта“, където, по информация на сайта „Фронтално“, отдавна текат строителни дейности, докарано и монтирано е част от оборудването. Поради липса на строително разрешение и другите необходими книжа, на фирма „Метал Фусион“ е била наложена имуществена санкция, съоръженията са демонтирани и се съхраняват на място.

Общественото обсъждане на доклада по оценка за въздействие на околната среда по проекта на „Метал Фусион“ ще бъде на 14 юни, понеделник, от 17:00 ч. в сградата на улица „Олимпи Панов“ №6, етаж 2, зала 1

Докладът е на разположение на гражданите  всеки работен ден от 9 до 17 часа, както следва:

  • в Община Русе, ул. „Олимпи Панов” №6 — отдел „Екология“;
  • в РИОСВ — Русе, бул. ”Придунавски” 20;
  • на сайта на Община Русе.

Писмени становища могат да се депозират в деловодството на Община Русе, РИОСВ-Русе или на срещата за обществено обсъждане.

Пълния Доклад за оценка въздействието върху околната среда (ОВОС) може да откриете тук.

Нетехническо резюме на Доклада за оценка въздействието върху околната среда (ОВОС) може да откриете тук.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили