Кирил Петков е готов да стане премиер, но няма да поставя това условие

0
Снимка: БГНЕС

Бившият икономически министър Кирил Петков, който ще се яви на изборите с движението си „Продължаваме промяната“, заяви, че готов да поеме отговорността и да стане премиер. Това обаче няма да е условие при преговори за коалиция с останалите политически сили, обясни той. Според Петков може да има и по-добър кандидат от него.

„Ние не държим всичко да е от нас. Ще седем на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят, ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация“, посочи той пред Нова телевизия.

Според различни социологически проучвания „Продължаваме промяната“, сред чиито основатели е и бившият финансов министър Асен Василев, има шансове да събере сериозно количество гласове. Някои социолози дори ги определиха като втора политическа сила.

„Ние сме абсолютно наясно, че бъдещото управление ще е коалиционно. В коалициите трябва да има и доза компромис. За ИТН вратата също ще бъде отворена. Отказахме да бъдем техни министри, защото имаме различна визия за икономическо развитие. Там има доста различна концепция. Ние искаме висок растеж, свобода за бизнеса, инвестиции в образованието и здравеопазването. Не ни е чак толкова важно, колкото на тях, бюджетът да бъде на плюс. Ние не влизаме в политиката с его – слагаме интереса над нашите лични чувства. Това, че са ни обиждали за фирми в парламента е отделно, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от ИТН“, каза още Петков.

Той вече заяви, че е на коалиция и с „Демократична България“ и с ИБГНИ.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили