Най-много са делата за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС

0

ГЕРБ е на първо място по брой образувани разследвания за купуване на гласове, след тях се нареждат ДПС, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Данните са от изборите на 11 юли.

Преди това делата за купуване на гласове се броели на пръстите на едната ръка. Според Рашков основната причина за това е, че бившите министри от ГЕРБ Христо Терзийски и Младен Маринов са работили срещу партии извън ГЕРБ и ДПС.

„На първо място е ГЕРБ. На второ място е ДПС. Има партии, които, ако преди години са се опитвали да купуват гласове, сега имат намаление на броя на случаите, в които правят това“, заяви вътрешният министър.

Министърът отхвърли обвиненията на ДПС, че на частичните избори в плевенското село Буковлък имало репресия срещу техни избиратели. Партията спечели кметския вот, но се оплака, че симпатизантите им били водени в полицията, за да ги сплашат.

„Ако нямат доверие на МВР, да се обърнат към институцията, на която очевидно имат доверие, тъй като са назначавали ръководителя й – главния прокурор Иван Гешев“, заяви Рашков по повод изявленията им.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили