Ковид-леглата в беленската болница свършиха, настаняват болните във фургони

0

Вече няма свободни ковид-легла в МБАЛ „Ю. Вревска“ в Бяла, съобщи директорът на болницата Димитър Димитров.

По думите му, заети са всичките 31 легла. За излизане от ситуацията ръководството на болницата предприема спешни мерки – Обособили са нещо като буферна зона, където могат да се лекуват още до 10 души с Covid-19. Става дума за наистина модерни фургони, намиращи се в двора на болницата, но отговарящи на всички съвременни изисквания. Проблемът е, че и там местата се запълват бързо и вече свободните легла са по-малко от половината.

Димитър Димитров отправя призив към всички, които не са се ваксинирали, да го направят, защото шансът да не се заразят е огромен, а ако случайно се разболеят, то те ще прекарат инфекцията много по-леко. От началото на четвъртата вълна насам осем души, които са били имунизирани, са се разболели, като те са прекарали заболяването сравнително леко. Няма нито един смъртен случай на човек с поставена ваксина.

От началото на ваксинационната кампания в края на декември миналата година до сега приблизително 2 200 беленчани са със завършен имунизационен курс, а малко над 100 човека чакат да получат втора игла от някои от препаратите.

От МБАЛ „Юлия Вревска“ са ваксинирали и част от обитателите в социалните домове в съседните села Бистренци и Брестовица. Същевременно техен екип редовно посещава населените места от други общини в областта – като Две могили и Борово и на всеки, желаещ бива поставяна ваксина.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили