„Демократична България“ търси подкрепа за военна помощ за Украйна

0
Атанас Атанасов

Една от партиите в управляващата коалиция – „Демократична България“ (ДБ) – започва консултации с останалите за изпращане на военна помощ на Украйна.

„Войната в Украйна засяга цяла Европа и че свободата и демокрацията трябва да бъдат защитени от агресивния режим в Кремъл. Българският национален интерес се дефинира чрез членството на страната в ЕС и НАТО и във връзка с отношенията ни със съюзниците, значителна част от които предоставиха директна военна помощ на Украйна и че помощта за нападнати не е намеса във войната,

Военният министър: Нямаме достатъчно оръжие, не можем да дадем на Украйна

а подкрепа за възстановяване на мира, като народни представители имаме не само политически, но и морален дълг да се съобразяваме с преобладаващата подкрепа в българското общество за справедливата кауза на Украйна“, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Позицията на правителството е против изпращане на военна помощ за Украйна. Ден по-рано военният министър Драгомир Заков заяви, че страната ни не разполага с достатъчно оръжия и боеприпаси. Опозицията също е против с твърдението, че това ще вкара България във военния конфликт.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили