Военният министър: Нямаме достатъчно оръжие, не можем да дадем на Украйна

0
Драгомир Заков, Снимка: БГНЕС

България не разполага с достатъчно оръжие и боеприпаси, за да отдели от тях и да ги прати като помощ на украинската армия. Това заяви военният министър Драгомир Заков.

„Трудно е министерството на отбраната да отдели каквото и да е. Вече го обсъждахме това и по линия на ракетните комплекси С-300, на самолетите“, каза Драгомир Заков.

България е една от малкото страни в Европа, които не помагат с военна техника на Украйна. Преди няколко седмици имаше твърдения, че при посещението си у нас военният министър на САЩ Лойд Остин ще поиска от страната ни въоръжение за украинската армия. Тогава премиерът Кирил Петков каза, че темата не е била обсъждана и никой не е искал такова нещо.

Сепаратистите от Донецк обявиха, че са обстрелвани с български боеприпаси

От самото начало на конфликта сепаратистите в Донбас твърдят, че са обстрелвани с български боеприпаси от украинската армия. Вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че за Украйна не се изнася поне от 2015 г.

Според Заков страната ни помага активно по други линии. Той припомни, че украинският президент Володимир Зеленски е благодарил на България.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили