Ако изборите бяха днес: 7 партии влизат в парламента, над 60% от българите искат редовно правителство

0

Седем партии биха влезли в парламента, ако изборите бяха днес.

Това сочи социологическо проучване на агенция „Тренд“, осъществено по поръчка на в-к „24 часа“ сред 1007 пълнолетни граждани. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.

Разликата между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ (ПП) е близо 5%. Партия ГЕРБ получава подкрепата на 24,4% от гласуващите, а ПП – 19,6 на сто. ДПС и „Възраждане“ се подреждат на трето и четвърто място със съответно 10,6% и 10,3% подкрепа. На пета позиция се нарежда БСП с 8,6%. „Демократична България“ събира подкрепа на 7,3% от гласуващите, докато партията на Стефан Янев – „Български възход“ през август преминава парламентарната бариера с 4,5%. Партията „Има такъв народ“ получава гласовете на 3,9% от респондентите. Под 4% остава формацията около Манолова (1,9%) и ВМРО (1,2%).

61% от всички интервюирани искат редовно правителство на всяка цена след предсрочните парламентарни избори, сочат данните. Около 19% от интервюираните смятат, че трябва да има нови избори, ако компромисите за създаване на кабинет са твърде големи.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук