„Кикимора“ и Дуги Уайт на “Green Rock Fest” в Русе

0

Група „Кикимора“ на световноизвестния китарист Николо Коцев, заедно със звездата Дуги Уайт – шотландски рок певец, участвал в Рейбоу, Райзинг форс на Ингви Малмстийн и настоящ вокал на Алкатраз, ще закрият “Green Rock Fest”, съобщават организаторите.

Четиринадесетото издание на фестивала ще се проведе на 10 и 11 септември в Русе. През първата вечер на сцената ще се изявят младежките групи „Абстракт“ от Тутракан, „Imbecile“ от София, русенските „Slipstream“ и „Fizzy Grapes“. Специалният гост – обичаната българска група Фактор ще завършат концерта.

Втората вечер ще бъде открита от тийн бандата „Графит“ от Силистра, ръководена от рок музиканта Иван Неделчев.

Следва изявата на двете новосъздадени групи в рамките на проекта „Green Rock Fest Incubator“, който беше подкрепен от Национлен фонд „Култура“. Идеята на тази инициатива е да се съберат младежи от цяла България и след селекция да се оформят 2 рок групи.

В началото на месец май 2022 година 12 таланти бяха избрани и започнаха работа. Те бяха напътствани от ментори посредством онлайн обучителна платформа и имаха възможността да се срещнат с популярни представители на рок жанра, които споделиха с тях опита си и им дадоха ценни съвети. Така се създадоха групите „Unity“ и „Distracted“ с представители от градовете Русе, София, Варна, Кюстендил, Нови пазар и Дупница.  Те ще свирят за първи път на 11 септември на сцената на Green Rock Fest.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук