Ангел Русев: Напускам националния отбор, ако не върнат Иван Иванов

0

Няма да присъствам на лагерите, ако начело на отбора е назначеният за старши треньор Пламен Аспарухов.

Това заяви пред bTV европейският шампион Ангел Русе, който е състезател на ТСК „Русе“, след поредния скандал в българската федерация по вдигане на тежести. С еднолично решение на президента Неделчо Колев, който оспорва по съдебен път отстраняването му от поста и избирането на бизнесмена Ариф Маджид за президент на федерацията, отстрани назначения през 2011 г. за наставник на националния отбор Иван Иванов.

„Не смятам, че е коректно да се отстранява един треньор, който е дал много на България и на самия спорт. Той е един мотиватор. На нас ни е мотиватор, защото е олимпийски шампион, а ние искаме да бъдем като него… Лично за мен мисля, че няма да тренирам в националния отбор, заяви Русев.

„Нас никой не ни пита, но по наше желание искаме да си бъдем със старши треньора. Ние работим с него и имаме успехи. Имаме му доверие и той ни има доверие на нас. Искаме да изкараме поне с него Олимпиадата. Просто, ако там вземе медал, ще приключим“, каза още националът

В подкрепа на Иванов се обявиха още Дейвид Фишеров, Христо Христов и Васил Маринов.

Самият вече бивш селекционер заяви, че не желае да пада ниско, коментирайки дребнотемия като аргументите на президента Неделчо Колев за отстраняването му от поста.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук